Sajtó

NÓGRÁD_HONT: Hranice bez prekážok v Salgotarjan

Pri príležitosti Európskeho dňa spolupráce sa 21. septembra na Salgótarjánskej informačnej a poradenskej kancelárii zorganizovalo fórum. Projekt Eurokey bol prezentovaný na podujatí a Združenie zdravotne postihnutých ľudí v Salgótarjáne s pomocou dvoch slovenských organizácií získalo podporu zo strany EÚ.

ZDROJ: http://nogradhont.hu/helyi-hirek/2017/09/hatarok-akadalyok-nelkul-salgot...

Slovak

NÓGRÁD_HONT: Without borders and barriers

On the occasion of the European Cooperation Day, a forum was organized at the Salgótarján Youth Information and Consulting Office on 21 September. The Eurokey project was presented at the event, and the Association of Disabled People Helping Each Other in Salgótarján, with the help of two Slovak organizations, won the EU support.

SOURCE: http://nogradhont.hu/helyi-hirek/2017/09/hatarok-akadalyok-nelkul-salgot...

English

NÓGRÁD_HONT: Határok akadályok nélkül Salgótarjánban

Az Európai Összefogás Napja alkalmából szerveztek fórumot a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában szeptember 21-én. Az eseményen bemutatták az Eurokulcs projektet, amelynek megvalósításához a salgótarjáni székhelyű Mozgáskorlátozottak Egymást Segítő Egyesülete két szlovák szervezettel közösen nyert uniós támogatást.

FORRÁS: http://nogradhont.hu/helyi-hirek/2017/09/hatarok-akadalyok-nelkul-salgot...

Hungarian

LOKÁL: Mozgáskorlátozottaknak segít az eurokulcs

Nógrád és Besztercebánya megyében európai uniós támogatással valósul meg az a mozgáskorlátozottakat segítő pályázat, amelyet a salgótarjáni székhelyű Mozgáskorlátozottak Egymást Segítő Egyesülete két szlovák szervezettel közösen nyert meg.

Az úgynevezett eurokulcsrendszert Magyarországon ez a program vezeti be, de Nyugat-Európában több millió ilyen kulcs van a mozgásukban korlátozott embereknél – adta hírül a Salgótarján Ma című lap. A rendszer lényege, hogy a mozgáskorlátozottak egy olyan kulccsal rendelkeznek, amellyel a benzinkutaknál és más intézményeknél található mellékhelységeket önállóan tudják nyitni, zárni és használni, s a különféle lépcsőjáró szerkezetek és emelőliftek használatát is önállóan tudják irányítani. Ezek használatát egy okostelefonon, tableten és egyéb eszközökön fellelhető applikáció is segíti, amelyen a kulcsok által nyitható helyeket lehet megtekinteni. A rendszer magyarországi bevezetése és elterjesztése jelentős segítség az önállóbb életvitelben a mozgáskorlátozottak számára.

FORRÁS: Lokál Salgótarján, 2017. 07. 20. 00:01
https://www.lokal.hu/2017-07-mozgaskorlatozottaknak-segit-az-eurokulcs/

Hungarian
Subscribe to RSS - Sajtó