Sajtó / Press / Lis

NÓGRÁD_HONT: Határok akadályok nélkül Salgótarjánban

Az Európai Összefogás Napja alkalmából szerveztek fórumot a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában szeptember 21-én. Az eseményen bemutatták az Eurokulcs projektet, amelynek megvalósításához a salgótarjáni székhelyű Mozgáskorlátozottak Egymást Segítő Egyesülete két szlovák szervezettel közösen nyert uniós támogatást.

FORRÁS: http://nogradhont.hu/helyi-hirek/2017/09/hatarok-akadalyok-nelkul-salgot...

magyar

LOKÁL: Mozgáskorlátozottaknak segít az eurokulcs

Nógrád és Besztercebánya megyében európai uniós támogatással valósul meg az a mozgáskorlátozottakat segítő pályázat, amelyet a salgótarjáni székhelyű Mozgáskorlátozottak Egymást Segítő Egyesülete két szlovák szervezettel közösen nyert meg.

Az úgynevezett eurokulcsrendszert Magyarországon ez a program vezeti be, de Nyugat-Európában több millió ilyen kulcs van a mozgásukban korlátozott embereknél – adta hírül a Salgótarján Ma című lap. A rendszer lényege, hogy a mozgáskorlátozottak egy olyan kulccsal rendelkeznek, amellyel a benzinkutaknál és más intézményeknél található mellékhelységeket önállóan tudják nyitni, zárni és használni, s a különféle lépcsőjáró szerkezetek és emelőliftek használatát is önállóan tudják irányítani. Ezek használatát egy okostelefonon, tableten és egyéb eszközökön fellelhető applikáció is segíti, amelyen a kulcsok által nyitható helyeket lehet megtekinteni. A rendszer magyarországi bevezetése és elterjesztése jelentős segítség az önállóbb életvitelben a mozgáskorlátozottak számára.

FORRÁS: Lokál Salgótarján, 2017. 07. 20. 00:01
https://www.lokal.hu/2017-07-mozgaskorlatozottaknak-segit-az-eurokulcs/

magyar