Eurokey Road Show - 2018.04.07. Salgótarján, Fő tér

Eurokulcs

2018. 04. 07-én Salgótarján Fő terén az Interreg SKHU/1601/4.1/239. kódszámú pályázat keretein belül  Eurokey Road Show-t tartottunk.

magyar

Nemzeti konferencia Hajdúszoboszlón

2018. 04. 25-én Hajdúszoboszlón szervezetünk képviseltette magát az országos találkozón, ahol az Interreg - Eurokulcs projektjében együttműködő szlovák partnerünk is megjelent. 

A rendezvényen továbbá résztvettek a projektben szorosan közreműködő partnereink és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége is.

magyar

EURO-kulcs Magyarországon

Az EURO-kulcs rendszer nem új keletű dolog: 1986 óta létezik Németországban, később sikerrel terjedt el Svájcban, Olaszországban, és Ausztriában is (csak Bécsben több mint 300 ilyen WC található!).

A Kelet- Európai országok közül elsőként Csehországban szereltek fel ilyen zárakat, és még Horvátországban is található néhány helyen ez a fajta gondolkodás-gondoskodás. Ennek a kulcsrendszernek nem csak az illemhelyek használatánál van előnye, hanem pl. ezzel a kulccsal működtetik a mozgáskorlátozott lifteket is.

Az Euro-key-t Magyarországon eddig nem lehetett beszerezni, de egy nemzetközi pályázat keretében a Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete elindítja a kulcs-rendszert. Fontos: csak azok a személyek kaphatnak ilyen egységkulcsot, akik érvényes hatósági határozattal igazolják, hogy mozgáskorlátozottak. Ilyen határozat pl.: a Magyar Államkincstár fogyatékos támogatást megállapító határozata, vagy az Országos Orvosszakértői Intézet által kiadott Határozat.

Miért jó ez a rendszer?

  • A helyiségekhez csak a kulccsal rendelkező, ellenőrzött személyek férnek hozzá.
  • A nyilvános használatú helyiségekhez képest sokkal tisztább környezet.
  • Védelem a vandalizmus ellen.
  • A nyitvatartási időn kívüli használat lehetősége is biztosított lehet.

Térkép

A kulccsal használható helyekről egy térképet üzemeltetünk itt a weblapon.

Applikáció

iPhone-ra és Androidra letölthető applikációt készítünk a kulcs használatáról, helyiség-keresővel.

magyar
Feliratkozás Front page feed csatornájára